Xavi de la Salud

book a table

Opening Hour 8:00 AM - 10:00 PM, every day on week.

Powered by OpenTable
  • PHONE. 0832-5734264
  • 329 QUEENSBERRY STREET, NORTH MELBOURNE VIC 3051

CV Escrito

Xavi de la Salud nascut a Tarragona l´any 1977,es va iniciar a la música als 4 anys amb el piano com a instrument. Inicia els estudis de trompeta clàssica al Conservatori de Tarragona amb Rogelio Rodríguez i els de bateria i percussió a la desaparescuda Banda Municipal i posteriorment Banda Unió Musical amb Paco M.Paris, Ricardo Fernández i Sebastià Bel i la bateria jazz al Taller de Musics de Barcelona amb Kike Colmenar i seminaris amb André Mallau (Conserv.Perpinyà). Posteriorment, finalitza els estudis superiors de trompeta al Conservatorio Municipal de Barcelona amb Jaume Espigolé estudiant també amb Paco Cano i Ramón Reverté i en seminaris amb Maurice Benterfa i Enrique Rioja (RTVE).

És al Taller de Musics de Barcelona on compagina els estudis superiors de clàssic amb els de música Moderna/Jazz on finalitza el programa en especialitat d´instrumentista de Jazz (estudiant amb els trompetistes Juan de Diego i Eduardo Blanco), de Latin Jazz (Vicens Solosona), d´Arrenjaments i Composició.
Finaliza el Post-grau d´ Orquestació per a Simfònica del s.XX aplicada al cine amb Enric Palomar.

Ha composat BSO en imatge per a documentals,curts i Llargmetratjes (Premi Concha de Oro per a la millor películ·la de San Sebastián 2011 per “Los Pasos Dobles”) i un documental sobre Salvador Dalí per Tv3 i en aquest moments treballant per un curtmetratge “Coca de Sant Joan”.

Participa al The Annual IASJ Jazz Meeting Master Classes 2007 (Siena; ITA),una trobada anual de 40 païssos on es troben els alumnes que han acabat els estudis moderns, dos representants de cada païs, enviat del Taller de Músics.
Estudia també la composició per a cinema amb Joan Albert Amargós i Lluís Verges i seminari amb José Nieto (6 premis Goya), on obté el Post-grau de cine amb Alfons Conde.

Va finalitzar els estudis de perfeccionament d´improvització amb Alfons Carrascosa.

Desde 1997 fins el 2008 treballava al Taller Avançat de Creativitat amb Conrad Setó.

Com a interpret forma part de la Small River Brass Band (So actual New Orleans), Wagner Pa & Brazuca Matraca (Samba-Bossa-Reggae), Joana de Diego Group, Homenatje a Gerry Mulligan & Chet Baker, Boogaloo Stompers (Lee Morgan: jazz 60..s -guateque/twist), Big Band del Camp de Tarragona i altres formaciones que participa en els principals Festivals de Jazz de l´estat Espanyol i Itàlia, Anglaterra, França, Alemanya, Polònia, Holanda, Túnissia, Ghana, Portugal o Brasil.

Va formar part de la Original Jazz Orquestra del Taller de Musics de Bcn on també acompanyen a Santiago Auserón (Radio Futura/Juan Perro), Mala Rodríguez (“Ojo con la Mala” amb Refree) o Cris Juanico (Ja t ho diré/Menaix a Truà), així com a formacions com Conrad Setó Group (música Metagenérica), La Soul Machine ,Underwater Funk Experience (Revival Maceo Parker), Tandarica Orkestar (Balcanic Circus) o La Thorpe Brass (Latin-Soul)

A assistit a cursos complementaris i Seminaris d´estiu amb Diego Urcola, Avisahi Coen, Jorge Pardo, David Pastor, Michael Koupa, Horacio “el Negro” Hernández ,Giovanni Hidalgo, Perico Sambeat , Maria Schnaider, Bebo Valdés , Javier Colina, Francisco Suárez , Joan Albert Amargós; Lluís Vergés, André Mallau , Enrique Rioja ,Carlos Pérez, José Nieto, Luís Chacón , Albert Cubero; Antòn Baixeras, Ricardo Fernández , Sebastià Bel ,Maurice Benterfa , Ramón Reverté, Paco Cano, Paco M.París entre d´altres.

Participa en els principals Festivals de Jazz de l´estat Espanyol i Itàlia, Anglaterra, França, Alemanya, Polònia, Holanda, Túnissia, Ghana, Portugal o Brasil.

Ha col.laborat amb músics com : Perico Sambeat, Ramón Ängel Rey, Juan de Diego, Alfons Carrascosa, Federico Mazzanti, Esteve Pi, Vicens Solsona, Chicuelo, Judit Neddermann, Eduardo Blanco, Vicens Martí, Clara Luna, Marcel.lí Bayer, Miguel Ángel Cordero, Cesc Miralta,Joan Terol, Xavi Torres entre d´altres.

Ha tocat en Festivals com Festival Dixieland Tarragona desde 1999 en cada edició, Doctor Martens International Ska Festival 1998-99, SGAE Jazz Tete Montoliu 2001, Reggus 98-2001, Senglar Rock 2001, Festival Internacional de Jazz de Barcelona 2003, Festival Kesse Tgn 2003, Forum Barcelona 2004, Siena Jazz ITA 2007, La Radio Encendida Rne3 2007, Foro Iberoamericano de La Rábida (Huelva) 2007, Expo Zaragoza 2008, Festival Internacional de Músicas de Cáceres 2008, , Festival Ferrol Verán 2008, Festival Internacional de música de Menorca 2008-2014, Mar de Músicas de, Cartagena 2009, Festival Jazz de Valladolid 2009 Sonorama Ribera 2009, Final Copa Davis Palau Sant Jordi 2009, Fira de Tàrrega 2010, Festival de circ “Plè de Riure” 2010, Festival de Blues,Jazz i Gospel de Roses 2012, Festival Fiesta Latina Vienne FR 2012, Arena Brasil Festival 2014 de Viena AUT, Festival Grec 2014 Jazz Antic Sitges 20014, Fira del Circ Trapezi 2014 , ADI Jazz Festival de Lodz POL 2014, entre d´altres i en sales i clubs com: l´Apolo i Jamboree BCN, Bilbaina Jazz Club, Minden Jazz Club GER 2014, entre d´altres.

És professor de música de trompeta i batería en l´escola Municipal de música de Montblanc i L´Espluga de Francolí, al Turó de Tarragona i director de la Big Band d´alumnes de l´escola Àula Músics de Tarragona i improvització.

Enceta a Tarragona Ràdio 96.7 a l´octubre de 2013 , un nou programa sobre el món del Jazz. Es diu “Paraula de Jazz” amb la idea de poder escoltar als principals exponents del jazz i, de retruc, anar desgranat els diferents estils que engloba aquest gènere.

És director artístic programant els concerts de la sala de jazz “Bebop” a Tarragona, i assesor al Festival Dixieland de Tarragona 2011-2012-2013 i director artístic al 2014.