X-Wing principal

X-Wing

(Dixieland Clàssic & Modern)

Som una formació de TRIO de diferents procedències i àmbits musicals però amant de la música Jazz Manouche,seguint la tradició del Jazz Antic de New Orleans, el Blues i el Swing, aquest estil de jazz que es va originar als Estats Units cap a finals dels anys 1910, convertint-se en un dels gèneres musicals més populars i exitosos del país durant els anys 1920 i consolidat als 30´s & 40´s.

Aquesta formació pot arribar a qualsevol activitat o event musical, utilitza instruments habituals en el jazz, com una secció rítmica formada pel contrabaix, la guitarra i la percussió de la bateria, i el metall de la trompeta i el tant apreciat color de la veu.

El swing de la banda utilitza preferentment temps mitjos i ràpids, generalitza els riffs melòdics (com a recurs de tensió, és una frase curta repetida vàries vegades, amb crescendo final) i alliberant el rol de la percussió de certes restriccions que havia tingut fins llavors.

I adquireix importància el paper del solista, amb melodies clares reconegudes i solos enèrgics per fer ballar.

La base rítmica té una rellevància especial com a motor de la banda.

Repertori molt reconegut amb sonoritat ambientada en el Jazz Manouche de Django Reinhardt, Duke Ellington, Louis Amstrong, Gleen Miller , Ella Fitzerald… així com el seu segell característic de versionar temes de rock en aquesta sonoritat del swing (Chuck Berry, The Rolling Stones, Guns N’Roses, J.J. Cale, Bruce Springsteen o Deep Purple…).

Norman Pena

Norman Pena

Guitarra & Veu (Suïssa)

Xavi de la Salud

Xavi de la Salud

Trompeta & Bateria (Tarragona)

Olegario Velázquez

Olegario Velázquez

Contrabaix (URSS)

Xavi de la Salud

info@xavidelasalud.com

Telf. +34649788729

WhatsApp